Loading...

Seacliff House

Designed with the peculiarities of the site and on a sliver of land, the carved white exterior of this award-winning house is a landmark on the Bondi to Coogee Coastal Walk in Sydney. The ground floor is a transparent platform, with large sliding and pivoting glass doors. The basement level is a watery grotto, sandstone carved away to create space, with water pools, shafts of light and strong colours. The bedroom level, a protective cocoon, is a long linear box with light scoops to frame and control views, privacy and sunlight. At roof level sits a belvedere accessible via a narrow curved stair, a small deck, with built in timber seating and a fireplace, that provides spectacular ocean views. Green features include photovoltaic panels, orientation, rain water and recycled materials. The house allows living and working options on different levels, maximising the small narrow site whilst injecting some fun and fantasy.

Seacliff House won two Sydney Design Awards 2013, was shortlisted in the World Interior News Awards and the World Architecture Festival Awards, won a Commendation from the AIA and won the Waverley Design Award. 

Featured product
Charles sofa 
Charles ottoman
Jean sofa 
Metropolitan armchair
Tempo table 
Lia dining chair

Store Picker

Travel Mode

Stores